donderdag 31 maart 2011

Kenmerken van verschillende woonstijlen.

Er zijn nieuwe accessoires binnen gekomen in verschillende stijlen. Hier een klein overzicht :


Ik vind veel verschillende woonstijlen mooi en gelukkig zijn deze vaak goed met elkaar te combineren. Of je landelijk met klassiek combineert of shabby met brocant, het kan allemaal.

Máár wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze stijlen ?

Shabby Chic
Shabby Chic is in de jaren 90 heel populair geworden en de laatste jaren wordt dit alleen maar meer. De kleuren van Shabby Chic zijn vooral wit, pastelkleuren en brocante. Oude meubeltjes worden opgeknapt en wit geschilderd. Ben je een beetje handig en creatief, dan hoeft het dus niet duur te zijn. Shabby Chic kan heel romantisch zijn, maar heeft ook wat "sobere" kant. Het neigt een beetje naar de Jeanne d`arc living uit Scandinavië met veel wit en grijs tinten. Er wordt veel gewerkt met linnen en andere natuurlijke stoffen. Door veel brocante spulletjes te gebruiken maak je het helemaal naar je eigen en unieke uitstraling.


Brocante
Wat is nu precies brocante ? Brocante houdt in dat de meubels en woonaccessoires een doorleefde landelijke uitstraling hebben. Je kunt zeggen dat het uit grootmoeders tijd of ouder is. De term komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent: rommelmarkt. De rommelmarkt is de handel van gebruikte artikelen, die eigenlijk niet zo heel veel waard zijn en niet als antiek worden gezien. Máár door de nostalgische waarde van deze oude spulletjes wordt de belangstelling steeds groter en kun je wel elke week een andere rommelmarkt bezoeken.


Landelijk
Landelijk wonen is je huis zo inrichten dat je de rust en sfeer van het platteland ervaart. Dit bereik je door je huis zo in te richten dat je de rustieke woonstijl weet aan te brengen. Veel hout en vooral warme kleuren, zodat je het gevoel krijgt dat men op een boerderij woont. Op het moment is landelijk wonen erg in, vooral in deze tijd waar alles gehaast en snel moet zijn. De accessoires en meubels die tot deze stijl behoren zijn veelzijdig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten